Na elk gebruik adviseren wij de barbecue (rooster en branderbak) te reinigen en vetvrij te maken. Dit voorkomt brandgevaar.

Rooster schoonmaken

1 Rooster schoonmaken

Laat de barbecue nog ca. 10 minuten voluit branden. De etensresten branden dan weg. Maak het rooster schoon met een staalborstel als het rooster nog warm is. Vet eventueel uw rooster daarna in met zonnebloemolie en u bent direct weer startklaar voor de volgende keer.

Of laat uw rooster een nacht weken in een sopje. De volgende dag borstelt u zo de etensresten weg.

Schuursponzen zoals Scotch-Brite zijn ideaal om vet en aangebakken etensresten te verwijderen van uw roosters en barbecue.
Reinigen lavastenen

2 Reinigen lavastenen

Lavastenen moeten regelmatig worden uitgekookt in sodawater om het ingetrokken vet te verwijderen. Bij regelmatig gebruik adviseren wij 1x per maand. Het is belangrijk dat u altijd na gebruik de barbecue op de hoogste stand zet om het vet uit de lavastenen te laten verdampen.

TIP voor controle: Als u de brander uitzet en de lavastenen koelen zeer snel af, dan zijn deze niet meer poreus genoeg en moeten de stenen gereinigd worden.

Bij intensief gebruik adviseren wij u de lavastenen regelmatig (minimaal 1x per jaar) te vervangen. Zeker als u veel gemarineerd vlees bakt. Lavastenen zijn verkrijgbaar per zak van 9 kg. Twee zakken zijn voldoende voor de complete barbecue.

Gasslang regelmatig vervangen

3 Gasslang regelmatig vervangen

Wij adviseren om de gasslang regelmatig te vervangen. De slang kan onder weersinvloeden poreus worden en verkleuren. LET OP! Er zijn plaatselijke verordeningen hoe oud een gasslang maximaal mag zijn. De productiedatum kunt u op de gasslang vinden.

Bij beschadigingen aan de gasslang adviseren wij u de slang meteen te laten vervangen door een erkende installateur. Laat de gasslang uitsluitend vervangen door de originele gasslang!

4 Drukregelaar eens per 10 jaar vervangen

De drukregelaar moet 1 keer in de 10 jaar worden vervangen. Het productiejaar staat op de drukregelaar vermeld. Laat de drukregelaar uitsluitend door een erkende installateur vervangen.

Controleer voor elk gebruik of de rubber ring nog aanwezig is en niet beschadigd. Controleer ook de aansluitingen van de fles-drukregelaar-gasslang-barbecue op lekkage met een kwast en zeepsop volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing.